NOTA: Acest site foloseste cookies pentru o mai buna experienta a utilizatorilor!

nume
email:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Curatare pantofi sfaturi utile pentru a nu risca infectii sau boli de piele

Incaltamintea second hand, cat si hainele aflate la cel putin al doilea proprietar, nu trebuie sa fie un tabu sau ceva de care sa ne ferim. Fie ca avem foarte multe haine, fie ca am vazut ceva care ne place foarte mult, fie ca pur-si-simplu nu dispunem de suficienti bani, articolele vestimentare si de incaltaminte second-hand pot reprezenta o solutie mai mult decat la indemana. Trebuie insa avut in vedere ca mai ales atunci cand vine vorba de incaltamintea luat de la second-hand, putem lua inclusiv o boala de piele sau o ciuperca. Motiv pentru care curatarea sau igenizarea incaltamintii second hand este esentiala. In cele ce urmeaza va vom oferi cateva sfaturi care speram sa va ajute.

Cum poti curata papucii cumparati de la second hand? Papucii din piele pot fi curatati la exterior foarte usor, cu o solutie de apa calduta si amoniac si o carpa iar stralucirea o dai cu o coaja de banana (interiorul) frecata de suprafata exterioara a papucului. Daca sunt patati poti incerca sa folosesti alcool. Poti folosi si creme speciale dar ia mai bine una incolora, sa nu cumva sa strici culoarea initiala a pantofului.La interior, ii cureti bine cu alcool sanitar combinat cu apa, talpicile le scoti de la inceput, le cureti si pe ele cu alcool si le freci bine cu bicarbonat. Apoi, cu un spray antibacterian neaparat pulverizezi tot interiorul papucului si-l lasi la uscat.

Cum poti curata pantofii sau papuci din piele, cumparati "de la second"? Atunci cand vine vorba de curatarea celor din imitatie de piele evita sa folosesti prea multa apa ca se dezlipesc. Dar poti folosi cam aceleasi produse ca pentru piele naturala. Pielea intoarsa se curata la exterior cu o carpa inmuiata intr-o solutie de apa cu sapun sau otet insa exista divere spray-uri si solutii in comert. Pentru a curata praful foloseste o perie cu perii cu asperime si, atentie, uscata. Evita sa pui apa pentru ca mizeria facuta s-ar putea sa te depaseasca! La interior,procedeaza la fel ca la cei de piele. In ambele cazuri, pantofii trebuie lasati sa se usuce la temperatura camerei, nu ii pune sub calorifer sau langa soba ca se strange pielea iar la cei din panza sau piele sintetica se dezlipeste talpa.

La cate grade trebuiesc fierti pantofii pentru a omora bacteriile? Conform specialistilor spălatul la temperaturi sub 40-60 de grade Celsius face economii la electricitate, dar nu omoară toate bacteriile de pe haine sau incaltaminte.Temperatură de 30 de grade Celsius omoară doar 6% din acarieni. Doar la o temperatură de 60 de grade mor toţi. În paralel, un studiu german arată că singura cale de a eradica şi stafilococii, şi ceilalţi microbi este să setaţi maşina de spălat la peste 60 de grade şi, în plus, să folosiţi detergent de bună calitate, cu substanţe speciale de înălbire. Dacă amestecaţi haotic hainele în maşina de spălat, riscaţi să răspândiţi şi mai mult microbii. 

Stiri din lumea modei