NOTA: Acest site foloseste cookies pentru o mai buna experienta a utilizatorilor!

nume
email:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (1 Vote)
Haine ieftine sau haine scumpe

Este un lucru stiut ca ne plac hainele si mai ales atunci cand avem parte de imbracaminte ieftina pentru femei. Ce scapam din vedere, de cele mai multe ori, este faptul ca pretul reflecta intotdeauna calitatea. Fie ca obisnuim sa mai cumparam inclusiv de la second-hand haine de dama, fie ca suntem mereu in cautarea de reduceri la haine pentru femei sau ca avem in obicei de a ne imbraca "de firma", trebuie sa stim cat si cum sa cheltuim pe haine.

In primul rand sa discutam despre hainele second-hand de dama. Au marele avantaj de a fi ieftine si, in cazul fericit, sa nu prezinte defecte sau urme de purtare. Nu putine sunt cazurile cand am intalnit persoane dispuse sa plateasca intre 5-10 RON pentru o bluza second-hand care arata bine sau care este de firma. Daca nu aveti nimic impotriva in a intra in magazine cu haine second hand, trebuie sa aveti in vedere doar sa spalati foarte bine pentru a evita aparitia anumitor afectiuni de piele. Desi conform legii ele sunt curatate,dezinfectate sau spalate la intrarea in magazin, nu strica sa mai faceti si voi inca o data acest lucru. In plus, tineti cont de faptul ca majoritatea au intrat pe preturi foarte mici in magazinele de profil si nu renteaza sa platiti mai mult decat face. Daca pretul de achizitie a fost de 1Euro sau 1Lira pentru un kilogram (majoritatea hainelor second hand vin din Marea Britanie sau Germania de la resaleri en gross), iar in kilogramul respectiv au intrat poate chiar si 10 bluzite, atunci este clar ca pretul de intrare pentru o bluza nu ar trebui sa fi fost mai mare de 50 de bani. Deci chiar si cand le cumparati cu 1-2 RON, magazinul respectiv a inregistrat un profit probabil de cel putin 100%.

In a doua categorie intra hainele ieftine, atat online cat si in magazine fizice.In ultima vreme au aparut magazine cu preturi sub 15-20 RON pentru o bluza sau o pereche de pantaloni, de exemplu. Preturile sunt superbe, mai ales pentru situatia economica din Romania si raportate la salariul mediu pe economie. Chiar si acele haine, noi fiind, cu eticheta, au fost achizitionate foarte probabil pe 1-2 Euro, printre ele facand parte haine din colectii vechi, haine returnate in magazinele din afara, daca nu chiar haine cu mici defecte, uneori insesizabile. Iar daca sunt haine de calitate A, atunci asteptarile noastre nu trebuie sa fie foarte mari. O astfel de bluza prezinta riscul de a se deteriora chiar si dupa prima purtare-spalare.

In final avem hainele cu preturi aparent mari. In aceasta categorie putem regasi haine achizitionate cu preturi mici si pentru care comerciantul respectic doreste un profit cat mai mare, fara a tine seama de o relatie pe termen lung cu clientul. Pentru aceasta categorie va supuneti riscului de a cumpara aceeasi bluza pe care o puteati cumpara cu 15-20 RON, dar pentru care ati platit 30-40 RON. Foarte probabil nu veti mai cumpara din acel magazin. Pentru a evita astfel de situatii, va recomandam sa :

- cititi foarte bine descrierea produsului

- asigurati-va ca stiti ce material intra in compozitia produsului respectiv

- nu evitati sa discutati cu comerciantul (daca vorbim de un magazin online de haine) si sa cereti informatii vis-a-vis de material, posibilitatea de curatare, croiala, etc.

- cautati inca doua oferte in care sa vedeti articole aproximativ similare si faceti comparatie intre acestea

- nu ezitati sa cumparati dintr-un magazin online intrucat acolo aveti posibilitatea sa returnati produsul in 14 zile, tocmai pe motiv ca nu corespunde asteptarilor tale (dintr-un magazin fizic, odata cumparat, articolul va fi returnat mai greu)

- evitati magazinele "de cartier", cu exceptia celor testate de tine sau prietenele, cunostintele tale, majoritatea acestor magazine avand la vanzare marfa din Turcia sau China

- nu platiti marca (daca va place sa purtati eticheta sau sa va mandriti cu marca pe care o purtati, go for it, dar daca nu tineti neaparat la eticheta, atunci puteti fi sigure ca veti gasi aceleasi haine la jumatate din pret)

Speram ca materialul sa va ajute sa economisiti bani si sa stiti dupa ce criterii sa va ghidati atunci cand alegeti intre haine de dama ieftine sau haine de dama scumpe.

Stiri din lumea modei