NOTA: Acest site foloseste cookies pentru o mai buna experienta a utilizatorilor!

nume
email:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Raceala si gripa sunt doua dintre cele mai frecvente infectii respiratorii.  Virusurile gripale si cele care determina raceala sunt foarte contagioase, transmitandu-se cu usurinta de la un om la altul prin secretiile care sunt eliminate atunci cand cineva bolnav stranuta, tuseste sau vorbeste.Febra, nas infundat, durere in gat - iata cateva dintre simptomele suparatoare ale virozelor respiratorii. Medicii ne recomanda sa le tratam cu atentie pe fiecare in parte, pentru o insanatosire rapida.

1. Spălă-te pe mâini! Atât pentru adulți, cât și pentru copii este crucial să se spele pe mâini. Iar cei mici, după ce au fost la locul de joacă mereu aglomerat și au testat jucăriile altor copii, ar trebui să se oprească direct la o chiuvetă cu apă caldă și săpun. Un studiu publicat în American Journal of Preventive Medicine arăta că episoadele de răceală și gripă ale un grup de 1442 de recruți în Marină s-au derulat mult mai ușor și jumătate dintre ei si-au revenit mai repede pentru că li s-a indicat să se spele pe mâini mai des. Experții spun că majoritatea răcelilor se transmit prin germenii care circulă pe mâini.

2. Atenție la dietă! Evită zahărul, consumă alimente bogate în probiotice (iaurt de casă, kefir, murături în saramură) care îți sprijină flora intestinală și implicit imunitatea, consumă alimente bogate în vitamina C, stai la soare sau suplimentează-ți dieta cu vitamina D și vei trece cu bine de anotimpul rece!

3.Vaccinul antigripal ofera o protectie de pana la 90%, dar numai in cazul gripei, nu si in cazul virozelor respiratorii. Vaccinurile antigripale trivalente (cu trei tulpini de virus, doua de tip A si una de tip B) asigura o rata a imunitatii de 85%. Protectia incepe dupa 7 zile de la vaccinare si este maxima dupa 21 de zile. Gradul de protectie este direct proportional cu rezistenta specifica fiecarui organism. Trebuie sa faci vaccinul in fiecare an, pentru ca formula i se schimba de la an la an.

4.Nu te lasa pacalit de vreme, chiar daca soarele inca ne mai incalzeste putin, vara a trecut si, odata cu ea, si vremea pantalonilor scurti si a bluzelor cu maneca scurta, deci nu te imbraca nici foarte subtire dar nici foarte gros.

Stiri din lumea modei