NOTA: Acest site foloseste cookies pentru o mai buna experienta a utilizatorilor!

nume
email:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Beneficiile consumului de fructe si legume

Faptul ca putem lua din natura tot ceea ce organismul nostru are nevoie pentru a functiona corespunzator, este un lucru bine stiut. Avem la indemana, mai ales acum, o multitudine de fructe sau legume pe care sa le integram cu succes in alimentatia noastra, indiferent de provenienta sau tratamentele aplicate acestora. Pentru ca, sper sa fiti de acord, un fruct plin de chimicale va fi oricand mai bun decat o carne infestata cu hormoni. In cele ce urmeaza va vom prezenta beneficiile catorva dintre fructele sau legumele de baza care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.

Folositi varza romaneasca doamnelor pentru dieta dar si pentru efectul antiinflamator. Se poate consuma in stare cruda sau gatita si este o puternica sursa de vitamine. Trateaza cu succes ulcerul prin sucul plin de proprietati alcaline, regleaza tranzitul intestinal, contine acid folic (foarte important pentru gravide), ajuta la prevenirea bolilor specifice batranetii si te ajuta sa slabesti. Ce iti poti dori mai mult de la o leguma? O poti manca pentru a te slabi dar o poti folosi inclusiv ca "pansament" peste locul in care articulatiile sunt inflamate.

Renuntati la pastile sau tratamente minune si incepeti sa consumati catina, doamnelor.Beneficiile fructelor de cătină nu au fost descoperite de noiele fiind folosite mai intai de traci, hinduşi, greci, chinezi, mongoli, celţi şi slavi. |n cantitatea uriaşă de vitamina C - mult peste citrice sau peste măceş - stă mare parte din puterea cătinii.I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal.Este considerată un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic şi chiar anticancerigen. Despre uleiul de catina se spune că ar avea puterea să scadă nivelul colesterolului, să ajute în ulcerul gastric, în afecţiuni circulatorii şi hepatice.In cazul uzului intern, este benefic in tratarea de afecţiuni oftalmologice, dermatoze, psoriazis, acnee etc, are un anume efect şi asupra depresiilor, tumorilor, faringitei. 

Doua alte ingrediente pe care le recomandam in reteta sanatatii sunt pepenele rosu si banana, doua fructe care se gasesc din abundenta in sezonul cald si pentru care o cura nu este costisitoare.

Pentru fiecare 100 de grame consumate  din pepenele rosu 30 de calorii, beneficiem de  1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.În afară de aceste beneficii nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii. Multi antioxidanti, împreună cu vitaminele conţinute de pepene joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Un studiu realizat în  China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.

Nu uitati sa includeti bananele in alimentatia voastra.O banana medie (aproximativ 126 grame) este considerata a fi o portie. O portie de banane contine 110 calorii, 30 de grame de carbohidrati si 1 gram de proteine. Bananele sunt în mod natural fara grasimi, colesterol si sodium. Bananele ofera o varietate de vitamine si minerale: Vitamina B6 – 0.5 mg/Mangan – 0.3 mg/Vitamina C – 9 mg/Potasiu – 450 mg/Fibre alimentare – 3g/Proteine – 1 g/Magneziu – 34 mg/Acid folic – 25.0 mcg/Riboflavina – 0.1 mg/Niacina – 0.8 mg/Vitamina A – 81 UI/Fier – 0.3 mg/Aportul recomandat de potasiu pentru adulti este de 4700 miligrame pe zi.Mentinerea un aport redus de sodiu este esentiala pentru scaderea tensiunii arteriale, cu toate acestea cresterea aportului de potasiu poate fi la fel de importanta din cauza efectelor sale de vasodilatatie.

 

 

 

Stiri din lumea modei