NOTA: Acest site foloseste cookies pentru o mai buna experienta a utilizatorilor!

nume
email:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Pina de curand cariera reprezenta apanajul barbatilor si putine erau femeile care reuseau in cariera. Fie ca era vorba de munca multa, fie ca era vorba si de putin noroc, fie ca avea o reteta, femeia de cariera a inceput sa isi faca loc intr-o lume dominata de barbati. In zilele noastre avem domenii dominate preponderent de femei, domenii in care barbatii parca nu mai au loc. Vedem femei in functii cheie, vedem femei care au o importanta strategica in comanie, vedem business-woman. Ce sa mai? Vedem succes si toate ne intrebam care este reteta pe care au urmat-o acele femei care au reusit in cariera. Regasiti mai jos cateva sfaturi pe care sa le urmati pentru a avea o sansa in plus atunci cand incepeti sa va faceti cariera.

Nu ştiu dacă ai observat, dar majoritatea femeilor de succes îşi găsesc energia şi motivaţia să meargă mai departe si nu renunta, chiar şi atunci când primesc critici din partea celor din jur. Sunt atât de convinse că pot obţine rezultatele dorite, încât acţionează în ciuda eşecului, pe care îl interpretează doar ca pe o cale spre succes.Dificultăţi se întâlnesc la tot pasul, secretul este să nu te laşi descurajată. Vei face greşeli, fii pregatită să primeşti critici. Învaţă din fiecare şi nu-i permite fricii de a greşi din nou să te ţină pe loc.

Orice femeie de cariera iti va raspunde ca totul a fost facut prin planificare si strategie, ceea ce inseamna ca este important sa ne intrebam in permanenta ce am putea face pentru a reusi sa ajungem acolo unde ne dorim.

Daca le porti de grija, subalternii se vor simti apreciati. Astfel le vei castiga increderea, lucru esential pentru un manager. Invata sa fii o buna colega inainte de a fi o sefa buna.

Cu toate acestea ai grija sa prioritizezi interesele tale in detrimentul intereselor celorlalti.Femeile au tendința de a se sacrifica la muncă pentru binele altora, dar acest lucru face ca persoana care cedează să-și riște securitatea propriului job. Mai grav este că poate ajunge chiar să lucreze pentru cel pe care l-a lăsat să o depășească. Așa că dacă ești genul care se lasă întrecută de alții, este timpul să iei atitudine și să îți impui locul în firmă pentru că interesele tale sunt pe primul loc și nu trebuie să te lași influențată de restul oamenilor.

Pentru a avea succes ca manager, trebuie sa iti placa extrem de mult ceea ce faci, sa ai o buna intuitie a oportunitatilor, o evaluare realista a riscurilor, capacitatea de a fi un exemplu pentru echipa, dorinta proprie de a performa, o viziune curajoasa, increderea in reusita, implicarea totala. 

Ambitia nu trebuie sa iti lipseasca si nu trebuie sa iti fie rusine sa vrei mai mult. Daca vrei ceva si esti sigura de ceea ce vrei, nu trebuie sa te lasi pana nu obtii ce ti-ai propus, sa fii ambitioasa pana in panzele albe! Numai asa vei ajunge sa ai cariera pe care ti-o doresti.

 

Stiri din lumea modei